NFC
News

4 hardnekkige NFC-mythes ontkracht

Wellicht heeft u al een keer gehoord van Near Field Communication (NFC). Deze functionaliteit is beschikbaar voor vrijwel alle moderne smartphones. Voor beveiligingsbedrijven opent NFC de deur naar slimmer en efficiënter beveiligen. Maar dan moeten eerst deze vier mythes doorgeprikt worden.

Vrijwel iedereen heeft een smartphone. Ook uw beveiligers. Er bestaat een grote kans dat deze toestellen ook beschikken over NFC (Near Field Communication). Deze contactloze communicatiemethode is een uitkomst voor de beveiligingsbranche. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het vervangen van verlies- en fraudegevoelige sleutels en toegangspassen door van NFC gebruikmakende apps op smartphone. En door NFC-stickers te gebruiken, verkrijgt u meer zekerheid over de beveiligingsronde, omdat u dan echt zeker weet dat alle punten zijn nagelopen.

Ondanks de aansprekende mogelijkheden staat NFC vaak te laag op de agenda van beveiligingsbedrijven. Dat komt mede door deze 4 mythes:

 #1. ‘NFC vereist kostbare toestellen’

Het klopt dat NFC eerder alleen op smartphones in het duurdere segment was terug te vinden. Maar intussen beschikt de meerderheid van de toestellen met Android over een NFC-chip. Dus ook de goedkopere modellen. Fabrikanten als Samsung, LG, Sony en Huawei hebben tal van telefoons die ermee overweg kunnen. Let op: Apple iPhones hebben nog geen bruikbare NFC chip.

 #2. ‘NFC is nog nieuw en daardoor onbetrouwbaar’

Al sinds 2006 werken bedrijven wereldwijd met allerlei NFC-toepassingen. Vooral in Azië wordt de technologie in combinatie met telefoons en betalingen al jaren probleemloos gebruikt. Ook in het openbaar vervoer en hotelbranche kent NFC al vele toepassingen die storingsvrij werken, denk maar aan de OV-chipkaart en de aanraakpasjes voor een kamer.

 #3. ‘NFC-stickers zijn duur’

Door NFC-stickers op objecten te plaatsen, digitaliseer je checkpoints die een beveiliger normaal via een lijst naloopt. Dat lijkt misschien heel hightech en kostbaar, maar deze plakbare tags zijn goed betaalbaar en duurzaam; ze zijn eenvoudig te plaatsen en kunnen tegen weersinvloeden als regen.

 #4. ‘NFC is beperkt in toepassingen’

Zijn het gebruik in toegang en/of looprondes de enige nuttige scenario’s? Vergeet niet dat NFC een technologie nog volop in ontwikkeling is. Op gebied van betalingen, transport en online toegang zijn er vele mogelijkheden en zijn de toepassingen nog altijd groeiende.

Dankzij NFC-functionaliteit binnen SequriX, wordt het mogelijk om checkpoints te scannen waardoor objecten en openbare ruimtes effectiever gecontroleerd kunnen worden. Meer weten?

Neem contact op

What is SequriX

SequriX is the all-in-one solution for private security companies. Digitize your alarm response, mobile- and manned guarding services. With SequriX you manage all information on objects, customers, locations, carfleet and contracts in an online backoffice system. Security officers are equipped with a smartphone on which they can log findings and efficiently respond to alarms.

The benefits of SequriX

 • Save on overhead costs
  Reduce administration costs by ± 20 percent
 • More efficiency in the operational process
  Share in real-time all essential information between ARCs, backoffice and security officers in the field
 • Your business more profitable
  Do not miss out on any billing opportunities anymore
 • Complete and clear overview
  Easily manage your planned tasks and executed work and adjust when necessary